
Kwietniowe placki ziemniaczane
Na zajęciach kwietniowych sekcji kulinarnej dominowały placki ziemniaczane tradycyjne, jak i rosti serwowane z gulaszem cygańskim i dipem koperkowym, a na deser ciasto czekoladowe z fasolą posypane jagodami goji.

Zielono mi
W marcu świątecznie i zielono, na zajęciach kulinarnych przygotowałyśmy: tatar z jajka na pumperniklu, sałatkę z brokuła, sałatkę z rukolą, roszponką, gruszką i serem Lazur, sałatę z rukolą i łososiem, oraz zielone koktajle: z jarmużu, szpinaku, jabłka i cytryny, oraz jarmużu, banana, borówek i orzechów.

Lutowe przysmaki dla zakochanych i nie tylko...
W lutym sekcja kulinarna przygotowała: zieloną zupę jarmużową z pęczakiem, klasyczny Strogonow z kluskami francuskimi i półfrancuskimi, do tego pikantne zapiekane marchewki z masłem orzechowym, oraz na deser kruche ciasteczka.

Na styczniowe chłody...
Na styczniowe chłody sekcja kulinarna proponuje: kotleciki z drobiu, kotlety wegetariańskie z sosem z rukoli, szybki sernik, pyszny chlebek bananowy i owocowe smoothie.
Jesienna Szaruga
Sekcja kulinarna proponuje na jesienną szarugę: pyszną kremową zupę z dyni, delikatnego pstrąga w soli z marchewką i ryżem, oraz efektowny deser - róże z ciasta francuskiego i plasterków jabłka.