• Sekcja Kulinarna

  • Sekcja Rękodzieło

  • Sekcja Nordic Walking

  • Sekcja Teatralna

  • Turystyka

Informacje

📒👩‍🎓WITAMY NA OFICJALNEJ STRONIE UNIWERSYTETU TRZECIEGO WIEKU W KAŹMIERZU👨‍🎓📖

O Nas

Dokumenty

Harmonogram Wykładów

   Zapraszamy na zajęcia kulinarne o godzinie 18:00, w 4-ty czwartek miesiąca do świetlicy w Radzynach. Zapewniamy trzy godziny gotowania we wspaniałej atmosferze połączonej z degustacją potraw.

   Na zajęciach kwietniowych sekcji kulinarnej dominowały placki ziemniaczane tradycyjne, jak i rosti serwowane z gulaszem cygańskim i dipem koperkowym, a na deser ciasto czekoladowe z fasolą posypane jagodami goji.

FOTO

   W marcu świątecznie i zielono, na zajęciach kulinarnych przygotowałyśmy: tatar z jajka na pumperniklu, sałatkę z brokuła, sałatkę z rukolą, roszponką, gruszką i serem Lazur, sałatę z rukolą i łososiem, oraz zielone koktajle: z jarmużu, szpinaku, jabłka i cytryny, oraz jarmużu, banana, borówek i orzechów.

FOTO

   W lutym sekcja kulinarna przygotowała: zieloną zupę jarmużową z pęczakiem, klasyczny Strogonow z kluskami francuskimi i półfrancuskimi, do tego pikantne zapiekane marchewki z masłem orzechowym, oraz na deser kruche ciasteczka.

FOTO

   Na styczniowe chłody sekcja kulinarna proponuje: kotleciki z drobiu, kotlety wegetariańskie z sosem z rukoli, szybki sernik, pyszny chlebek bananowy i owocowe smoothie.

FOTO

   Na grudniowych zajęciach, sekcja kulinarna przygotowała: roladę drobiową z suszonymi pomidorami, z wodnej kąpieli, roladę ze szpinakiem i serem pleśniowym, sztufadę klasyczną, oraz pierniki.

FOTO

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Stronę Odwiedzono

Dzisiaj 3

Wczoraj 7

Wszystkie 25993